huis isoleren

Energie label 

Je Woning Verbeteren en Aan De Wettelijke Verplichtingen Voldoen

Energie Label bepalen

Wil je een energielabel aanvragen voor je huis of er een aanvragen nadat je je huis hebt verduurzaamd? Wij maken het eenvoudig!

Bij My Insulation, de isolatie expert, zijn we gespecialiseerd in het verstrekken van energielabels. Onze energieadviseur plant een afspraak bij je thuis voor een gedetailleerde inspectie. Binnen de kortste keren ontvang je het officieel geregistreerde energielabel in je inbox.

Waarom heb je een energielabel nodig?

Een energielabel geeft inzicht in de mate van isolatie van je huis en de energiezuinigheid van je apparatuur en installaties. Bovendien wijst het op verbeterpunten. Een energiezuinig huis biedt tal van voordelen, waaronder verbeterd comfort, lagere energiekosten, vermindering van CO2-uitstoot en een verhoogde waarde van je woning. Dit label wordt uitgereikt door een EPA-adviseur, wat staat voor Energie Prestatie Advies.

Energielabels variëren van de letter A tot G, waarbij een A-label staat voor een zeer energiezuinig huis. Dit label wordt officieel geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Het is tegenwoordig verplicht om een energielabel te hebben wanneer je je huis verkoopt. Het label biedt kopers inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Ook is een energielabel vereist als je je huis gaat verhuren of bij nieuwbouw.

Het aanvragen van een geregistreerd energielabel is de verantwoordelijkheid van de verkoper of verhuurder. Het ontbreken van een geldig label kan resulteren in boetes. My Insulation staat voor je klaar om je te helpen bij het opstellen van een energielabel, dat we officieel registreren bij de RVO.

Hoe kun je een energielabel verbeteren?

Bepaal de eerste stappen voor het verbeteren van je energielabel.

Als je overweegt om de energiezuinigheid van je woning te verbeteren, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, bieden wij graag advies over welke maatregelen het beste passen bij jouw huis en situatie.

Hoe vraag je een energielabel aan?

Wil je een energielabel aanvragen voor je woning of wil je een bestaand label vernieuwen omdat je huis energiezuiniger is geworden? Onze EP-W adviseurs staan voor je klaar.

Om een energielabel voor je woning vast te stellen, voert een van onze EP-W adviseurs een inspectie uit. De adviseur komt bij je langs voor metingen. Het is van groot belang dat we toegang hebben tot bouwtekeningen, documentatie en facturen van eventuele verbeteringen voordat de adviseur op bezoek komt.

Na de inspectie zal de EP-W adviseur de metingen verwerken in een rekenprogramma om het energielabel van je woning te bepalen. Het label wordt geregistreerd bij de RVO en wordt vervolgens per e-mail naar je verstuurd.

huis isoleren

Hoe lang is een energielabel geldig?

Energielabels zijn momenteel alleen geldig als ze zijn opgesteld volgens de NTA8800-richtlijnen. Dit betekent dat labels die voor 1 januari 2021 zijn opgesteld, helaas zijn verlopen. Als je een verouderd energielabel hebt en van plan bent je huis te verkopen of te verhuren, ben je verplicht een nieuw label aan te vragen.

Energielabels die zijn opgesteld volgens de nieuwe regelgeving vanaf 1 januari 2021 zijn 10 jaar geldig en bevatten een geldigheidsdatum.

Wat houdt de nieuwe regelgeving voor energielabels in?

Sinds 1 januari 2021 geldt er nieuwe regelgeving voor energielabels. Bij verkoop, verhuur en oplevering van je woning was je al verplicht om een energielabel te laten opstellen. De manier waarop energielabels worden vastgesteld, is gewijzigd vanaf 1 januari 2021.

Sindsdien wordt het energielabel bepaald op basis van de NTA8800-richtlijnen. Een gediplomeerd energieprestatieadviseur (EP-W adviseur) stelt het energielabel voor je op na een gedetailleerde inspectie. De gegevens worden geregistreerd in een nationale database van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Is een energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van een huis?

Eigenaren zijn verplicht om bij de verkoop van een woning over een geldig energielabel te beschikken. Het label is geldig als het is opgesteld volgens de NTA8800-richtlijnen vanaf 1 januari 2021. Het label moet beschikbaar worden gesteld aan de koper of huurder. Deze verplichting geldt ook bij nieuwbouw.

Monumenten en recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn, zijn uitgezonderd van deze verplichting en hebben geen energielabel nodig.

Meer informatie, een energie label aanvragen of een offerte voor uw woning ontvangen? Vraag direct energielabel offerte of advies aan.  

Offerte/Advies

Maatwerk advies & prijsopgave

Type woning
Kies een optie
Tussenwoning
Hoekwoning
Twee onder 1 kap
Vrijstaand
Logo my insulation

Isoleren met My Insulation, de isolatie expert.  Besparend en bewust. "Samen naar een duurzame toekomst."

 

Contact

Openingstijden

maandag:     08:00 - 17:30
dinsdag  :     08:00 - 17:30
woensdag :  08:00 - 17:30
donderdag:  08:00 - 17:30
vrijdag:         08:00 - 17:30
zaterdag:      gesloten