Closeup shot sleeping bat wrapped its wings

Natuurvrije Woningen bij Spouwmuurisolatie

Een Nieuwe Benadering van Natuurbescherming

In de voortdurende inspanningen om ons milieu te behouden, heeft My Insulation, de isolatie-expert, haar aanpak opnieuw vormgegeven. Het vrijmaken van woningen van natuurlijke bewoners alvorens spouwmuurisolatie wordt aangebracht, is nu een onmisbare stap geworden, zowel voor het behoud van bedreigde diersoorten als voor het tegemoetkomen aan nieuwe wetten en voorschriften van de overheid. Deze wijzigingen hebben niet alleen invloed op het bedrijfsproces, maar bieden ook talloze voordelen voor huiseigenaren en het milieu.

Een Herdefiniëring van de Werkwijze met Extra Voordelen

De nieuwe regelgeving heeft geresulteerd in een verandering in de aanpak van My Insulation, de isolatie-expert. Voorheen werd spouwmuurisolatie direct aangebracht na deskundig advies. Nu is er een extra stap geïntroduceerd: een uitvoerder zorgt ervoor dat de woning eerst wordt vrijgemaakt van natuurlijke bewoners alvorens de isolatie wordt aangebracht. Dit waarborgt dat er geen inbreuk wordt gemaakt op de leefomgeving van bedreigde diersoorten. Verschillende uitvoerders zijn opgeleid voor deze specifieke taak, en het bedrijf streeft naar voortdurende verbeteringen. Samenwerking met ecologen en hun opleiding maken nu integraal deel uit van het bedrijfsproces, naast de invoering van nieuwe procedures en materialen.

Closeup shot sleeping bat wrapped its wings
Huis vleermuisvrijmaken 2
Grondige Natuurvrije Woningen voor Optimaal Behoud

Bij het vrijmaken van een woning van natuurlijke bewoners worden alle openingen groter dan 7 mm zorgvuldig afgedicht. Speciale afschermingsluiken worden geplaatst om de dieren zoals vleermuizen de mogelijkheid te geven naar buiten te gaan, maar niet terug te keren. Daarnaast worden nestplaatsen in de spouw aangebracht om de impact van de isolatie op de dieren te minimaliseren, inclusief speciale toegangspunten. Deze nestplaatsen variëren in grootte afhankelijk van het soort woning. Alleen als er geen andere optie is op basis van bouwtechnische beperkingen, worden vleermuiskasten geplaatst.

Uw Vertrouwde Partner voor Natuurvrije Woningen

Bij My Insulation, de isolatie-expert, kunt u erop vertrouwen dat het vrijmaken van woningen van natuurlijke bewoners voordat spouwmuurisolatie wordt aangebracht met de grootst mogelijke zorg en professionaliteit wordt uitgevoerd. Onze inzet voor het behoud van bedreigde diersoorten en de naleving van de nieuwste regelgeving heeft geleid tot een naadloze integratie van deze aanpak in onze bedrijfsvoering. Met jarenlange ervaring en een team van deskundige professionals zorgen we ervoor dat uw isolatieproject niet alleen energiezuinig is, maar ook in harmonie met de natuur verloopt.

Gratis en Vrijblijvend Advies:

Neem vandaag nog contact op met My Insulation, de isolatie-expert, om uw isolatiebehoeften te bespreken en ontdek hoe we uw woning met zorg en expertise natuurvrij kunnen maken voor een duurzame toekomst.

Offerte/Advies

Maatwerk advies & prijsopgave

Type woning
Kies een optie
Tussenwoning
Hoekwoning
Twee onder 1 kap
Vrijstaand
Logo my insulation

Isoleren met My Insulation, de isolatie expert.  Besparend en bewust. "Samen naar een duurzame toekomst."

 

Contact

Openingstijden

maandag:     08:00 - 17:30
dinsdag  :     08:00 - 17:30
woensdag :  08:00 - 17:30
donderdag:  08:00 - 17:30
vrijdag:         08:00 - 17:30
zaterdag:      gesloten