PIR plaat 1200x600x50 2-zijdig aluminium Rd:2.17

50 mm

€ 12,98 per M2

 • Dikte (in mm): 50
 • Rd-waarde: 2.17
 • Cachering: 2-zijdig aluminium
op voorraad
PIR plaat 1200 x 600 2 zijdig aluminium
Omschrijving

Hoogwaardige PIR 50mm Isolatieplaten met Dubbele Aluminium Cachering

Ben je op zoek naar isolatiemateriaal met superieure isolerende eigenschappen? De PIR 50mm isolatieplaten met een dubbele aluminium cachering bieden uitmuntende isolatie voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om de isolatie van platte daken, zolders, vloeren, of spouwmuren, deze robuuste isolatieplaten zijn uitermate geschikt.

Wat deze PIR 50mm isolatieplaten onderscheidt, is hun vermogen om met een bescheiden dikte een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde te leveren. Deze opvallende prestatie wordt versterkt door de dubbele aluminium cachering. PIR-platen met een aluminium cachering bieden van nature een hogere isolatiewaarde dan vergelijkbare platen met bitumen of glasvlies cachering. De aluminium cachering creëert tevens een dampdichte laag die condensatie effectief voorkomt.

Bovendien zijn PIR-platen opvallend licht van gewicht en buitengewoon drukvast. Dit maakt ze niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook bijzonder geschikt voor vloerisolatie. Hoewel de productiekosten van dit isolatiemateriaal iets hoger zijn, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de aanzienlijke isolatiewaarde die het biedt. Als je op zoek bent naar hoogwaardige isolatie, zijn PIR-platen met 2-zijdige aluminium cachering de ideale keuze.

**Voordelen en Nadelen van PIR 50mm Isolatieplaten**
+ Uitzonderlijke isolatiewaarde met minimale ruimte-inname 
+ Eenvoudige installatie
- Iets hogere kosten

Bij De Isolatieshop bieden we ook de optie om PIR-platen te verlijmen met materialen zoals gips, OSB, underlayment of Fermacell. Hierdoor kun je de ruimte direct netjes afwerken, wat tijd en moeite bespaart. Overweeg je de isolatie van een plat dak? Dan zijn PIR-platen met bitumen of glasvlies cachering ook een uitstekende keuze. Bovendien kun je PIR-afschotplaten gebruiken om water effectief af te voeren van platte daken.

Onze PIR 120mm isolatieplaten meten 1200 x 600 x 50mm en hebben een indrukwekkende Rd-waarde van 2.17. Ze zijn verkrijgbaar in handige verpakkingen van 6 stuks en kunnen eventueel worden voorzien van een fabrikantenlogo. Voor meer gedetailleerde specificaties, verwijzen we je graag naar het tabblad 'specificaties'. Als deze plaat niet aan je exacte behoeften voldoet, bieden we ook andere diktes aan.

Om je isolatieproject compleet te maken, raden we aan om de volgende aanvullende producten mee te bestellen:

- Aluminium tape: onmisbaar voor luchtdichte en dampdichte afwerking van de naden tussen de PIR-platen.
- Purschuim: gebruik (flexibel) purschuim om naden en aansluitingen te vullen (ca. 13m² per bus).
- Isolatielijm: gebruik isolatielijm om platen op muren, plafonds of onderling te verlijmen (ca. 10m² per bus).
- Isolatiedoorns: als je de platen liever mechanisch wilt bevestigen, bieden deze isolatiedoorns uitkomst.
- Gipsplaten: voor een fraaie, strakke afwerking van je isolatieproject.
- Ventilatielatten: gebruik deze latten als rachelwerk om de ventilatie te verbeteren.

Heb je vragen over dit product of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te assisteren bij al je isolatiebehoeften.

**Recticel PIR 50mm voor Ultieme Isolatie**

Ben je op zoek naar dunne maar krachtige isolatie? Recticel PIR-isolatiepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en bieden een hoge thermische weerstand, zelfs met betrekking tot slankere afmetingen. Dit maakt ze ideaal voor projecten waar beperkte ruimte beschikbaar is, zonder afbreuk te doen aan de algehele dikte van muren of daken.

Recticel PIR 50mm is ideaal voor de isolatie van buitenmuren, zoals houtskeletbouwmuren, gevels en prefabmuren, en zorgt voor een doeltreffende en doorlopende isolatielaag.

**Installatie van Recticel PIR 50mm Isolatieplaten**

Voor toepassingen in spouwmuurconstructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten, biedt Recticel PIR 50mm een uitstekende bescherming tegen koudebruggen. De hoge winddichtheid maakt deze isolatieplaten uiterst geschikt voor spouwmuurisolatie.

Bovendien kunnen ze worden toegepast op verschillende soorten daken, waaronder staal, hout, beton en steen, met begaanbaarheidsklasse C. Wil je weten hoe je Recticel PIR 40mm isolatieplaten moet installeren? Raadpleeg ons kenniscentrumartikel, waar we je stap voor stap begeleiden bij het proces van het plaatsen van PIR isolatieplaten.

Specificaties
 • Dikte (in mm):  50
 • Breedte (in mm):  600
 • Lambdawaarde:  0.022
 • Rd-waarde:  2.17
 • Lengte (in mm):  1200
 • Materiaal:   PIR
 • Stuks / eenheid: 4 platen per pak
 • Cachering:  2-zijdig aluminium
 • Toepassing  Dak / Zolder / Muur / Vloer
 • Euro-brandklasse E
Logo my insulation

Isoleren met My Insulation, de isolatie expert.  Besparend en bewust. "Samen naar een duurzame toekomst."

 

Contact

Openingstijden

maandag:     08:00 - 17:30
dinsdag  :     08:00 - 17:30
woensdag :  08:00 - 17:30
donderdag:  08:00 - 17:30
vrijdag:         08:00 - 17:30
zaterdag:      gesloten