PIR plaat 1200x600x90 2-zijdig aluminium Rd:4.09

90 mm

€ 18,71 p/m2

 • Dikte (in mm): 90
 • Rd-waarde: 4.09
 • Cachering: 2-zijdig aluminium
op voorraad
PIR plaat 1200 x 600 2 zijdig aluminium
Omschrijving

Hoogwaardige PIR 90mm Isolatieplaten met 2-Zijdige Aluminium Cachering

Op zoek naar veelzijdige isolatieoplossingen? PIR 90mm isolatieplaten met een dubbele aluminium cachering bieden uitstekende isolatie voor diverse toepassingen. Deze krachtige isolatiemethode is bijzonder geschikt voor het isoleren van platte daken, zolders, vloeren en spouwmuren.

Het onderscheidende kenmerk van PIR 90mm isolatieplaten ligt in hun vermogen om een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde te bieden, ondanks hun beperkte dikte. Deze superieure prestaties worden versterkt door de aanwezigheid van de dubbele aluminium cachering. PIR-platen met aluminium cachering vertonen van nature een hogere isolatiewaarde dan hun tegenhangers met bitumen of glasvlies cachering. Bovendien creëert de aluminium cachering een dampdichte laag die condensatie effectief tegengaat.

Daarnaast zijn PIR-platen opvallend licht van gewicht en buitengewoon drukvast. Dit maakt ze niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook bijzonder geschikt voor vloerisolatie. Hoewel de productie van dit isolatiemateriaal iets kostbaarder is, weegt de aanzienlijke isolatiewaarde ruimschoots op tegen de prijs. Als een hoge isolatiewaarde belangrijk is, zijn PIR-platen met 2-zijdige aluminium cachering een uitstekende keuze.

**Voordelen en Nadelen van PIR 90mm Isolatieplaten**
+ Uitzonderlijke isolatiewaarde met minimaal ruimteverlies
+ Eenvoudige installatie
- Iets hogere kosten

Bij De Isolatieshop bieden we ook de optie om PIR-platen te verlijmen met materialen zoals gips, OSB, underlayment of Fermacell. Deze aanvullende keuze stelt je in staat om de ruimte direct netjes af te werken, wat tijd en moeite bespaart. Overweeg je de isolatie van een plat dak? Dan kunnen PIR-platen met bitumen of glasvlies cachering een geschikte oplossing zijn. Bovendien kun je voor een effectieve afvoer van water op een plat dak PIR-afschotplaten gebruiken.

Onze PIR 90mm isolatieplaten meten 1200 x 600 x 90mm en hebben een indrukwekkende Rd-waarde van 4,09. Ze zijn verkrijgbaar in handige verpakkingen van 6 stuks en kunnen eventueel worden voorzien van een fabrikantenlogo. Voor meer gedetailleerde specificaties, verwijzen we je graag naar het tabblad 'specificaties'. Als deze plaat niet aan je exacte vereisten voldoet, bieden we ook andere diktes aan.

Om je isolatieproject compleet te maken, raden we aan om de volgende aanvullende producten mee te bestellen:

- Aluminium tape: onmisbaar voor luchtdichte en dampdichte afwerking van de naden tussen de PIR-platen.
- Purschuim: een flexibel purschuim voor het vullen van naden en aansluitingen (ca. 13m² per bus).
- Isolatielijm: gebruik isolatielijm om platen op muren, plafonds of onderling te verlijmen (ca. 10m² per bus).
- Isolatiedoorns: als je de platen liever mechanisch wilt bevestigen, bieden deze isolatiedoorns uitkomst.
- Gipsplaten: voor een fraaie, strakke afwerking van je isolatieproject.
- Ventilatielatten: gebruik deze latten als rachelwerk om de ventilatie te verbeteren.

Heb je vragen over dit product of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te assisteren bij al je isolatiebehoeften.

**Recticel PIR 90mm voor Ultieme Isolatie**

Ben je op zoek naar dunne, maar buitengewoon effectieve isolatie? Recticel PIR-isolatiepanelen zijn beschikbaar in verschillende diktes en bieden een hoge thermische weerstand, zelfs met relatief slanke afmetingen. Deze eigenschap maakt ze bij uitstek geschikt voor projecten met beperkte ruimte, waar aanzienlijke isolatieprestaties vereist zijn zonder de totale dikte van muren of daken te vergroten.

Recticel PIR 90mm is de perfecte keuze voor het isoleren van buitenmuren, zoals houtskeletbouwmuren, gevels en prefabmuren. Deze isolatieplaten zorgen voor een doeltreffende en continue isolatielaag, waardoor thermisch comfort wordt gewaar

borgd.

**Installatie van Recticel PIR 90mm Isolatieplaten**

Voor toepassingen in spouwmuurconstructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten, biedt Recticel PIR 90mm een uitstekende bescherming tegen koudebruggen. De hoge winddichtheid maakt deze isolatieplaten uiterst geschikt voor spouwmuurisolatie.

Bovendien kunnen ze worden toegepast op verschillende soorten daken, waaronder staal, hout, beton en steen, met begaanbaarheidsklasse C. Wil je weten hoe je Recticel PIR 90mm isolatieplaten moet installeren? Raadpleeg ons kenniscentrumartikel, waar we je stap voor stap begeleiden bij het proces van het plaatsen van PIR isolatieplaten.

Specificaties
 • Dikte (in mm):  90
 • Breedte (in mm):  600
 • Lambdawaarde:  0.022
 • Rd-waarde:  4.09
 • Lengte (in mm):  1200
 • Materiaal:   PIR
 • Stuks / eenheid: 5 platen per pak
 • Cachering:  2-zijdig aluminium
 • Toepassing  Dak / Zolder / Muur / Vloer
 • Euro-brandklasse E
 • EAN code 5411545011218
Logo my insulation

Isoleren met My Insulation, de isolatie expert.  Besparend en bewust. "Samen naar een duurzame toekomst."

 

Contact

Openingstijden

maandag:     08:00 - 17:30
dinsdag  :     08:00 - 17:30
woensdag :  08:00 - 17:30
donderdag:  08:00 - 17:30
vrijdag:         08:00 - 17:30
zaterdag:      gesloten