Kosten vloerisolatie 

Warmere woning 

Doordat de kruipruimte niet wordt verwarmd, is het er gemiddeld niet warmer dan 14 graden. Wanneer de vloer niet is geïsoleerd, trekt kou via de vloer door het hele huis. Met als gevolg, hoge verwarmingskosten. Door vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal te bevestigen aan de onderzijde van de vloer, krijgt koude lucht geen kans meer om te woning in te trekken. De temperatuur van de vloer stijgt met 4 graden daardoor wordt het in de gehele woning een stuk aangenamer.


Besparing op de energierekening 

Dankzij de warme vloer hoeft de kachel minder snel aan. Dit zie je direct terug op de energierekening. Vloerisolatie bespaart je jaarlijks tussen de €3 en €5 per m2. Voor een tussenwoning betekent dit al snel een jaarlijkse besparing van €200.


Meerwaarde van de woning

Uiteraard is vloerisolatie in eerste instantie een investering. Echter verdient het zich op twee manieren snel weer terug. Ten eerste via de lagere energierekening en ten tweede door de waardestijging van de woning. Sinds 2008 ben je als huiseigenaar verplicht om een energielabel aan de woning te koppelen. Hoe milieuvriendelijker het label, hoe beter voor de woningwaarde.


Kosten vloerisolatie  

De kosten voor het isoleren van een houten vloer bedraagt ongeveer per m² bedraagt ca.  € 26,- tot € 35,- per vierkante meter. Zie hieronder het een schema per type huis. 


Gemiddelde kosten vloerisolatie  

kosten vloerisolatie, kosten korrels in de kruipruimte, kosten vloerisolatie, voordelen vloerisolatie, vloer isoleren,