My Insulation, Spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, bodemisolatie, isolatie, duurzaam, EPS parels,

Spouwmuurisolatie
via My Insulation

Spouwmuurisolatie 

Wilt u weten wat spouwmuurisolatie u oplevert? Een van de meest gehoorde redenen om een spouwmuur te isoleren is natuurlijk de kostenbesparing op uw energierekening, maar er zijn bijkomende voordelen. Uw huis wordt meer waard door isolatie en u zal een rendement halen van 20 a 30%. Ook wordt uw huis prettiger om in te wonen. Want niet alleen hoeft de verwarming minder vaak aan; u zal ook een aangenamer klimaat in huis ervaren. 

Voordelen van spouwmuurisolatie: 

  • Grote besparing op uw energierekening
  • Uw woning stijgt in waarde
  • Prettiger woonklimaat
  • In de winter een warmer huis
  • In de zomer een koeler huis
  • Snel terugverdiend (3-5 jaar)
  • Snel geregeld
  • U ontvangt subsidie
  • U draagt bij aan een beter milieu

Besparing

De warmte wordt na het isoleren beter in uw huis vastgehouden. Bij de tussenwoning kan de besparing op de energiekosten al snel oplopen tot €200 euro per jaar. Eengezinswoningen kunnen zelfs zo’n 600 euro per jaar besparen! Op die manier verdient u de kosten van spouwmuurisolatie terug. Dat duurt over het algemeen zo’n 3 tot 5 jaar. 

Hoe snel u uw investering terug heeft verdiend, is afhankelijk van de kosten van isolatie voor uw huis. 

Subsidie aanvragen

 

U kunt subsidie aanvragen als u minstens twee vormen van isolatie toepast op uw woning. Wanneer u naast spouwmuurisolatie ook uw vloer, bodem, dak of ramen laat isoleren, krijgt u 20% van uw investering terug vanuit deze subsidie. Let op, als de subsidiepot eenmaal leeg is kunt u geen subsidie meer ontvangen.

Tot eind 2020 is dit zelfs 30%! Nog meer reden dus, om niet te lang te wachten! 

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Of spouwmuurisolatie voor uw huis mogelijk is, hangt voor een groot deel af van de leeftijd van uw huis. Aan de hand van het bouwjaar kunt u bepalen of spouwmuurisolatie een interessante optie is:

Welke huizen kunnen geïsoleerd worden?

Bouwjaar vóór 1920
Huizen van vóór 1920 hebben over het algemeen geen spouwmuur. U kunt uw gevel dan wel op andere manieren isoleren. Heeft u hierover vragen? Neem gerust contact met ons op en wij nemen met u de mogelijkheden door.

Bouwjaar van 1920 tot 1975
Huizen met een bouwjaar van 1920 tot 1976 zijn geschikt voor spouwmuurisolatie. Woningen van deze leeftijd hebben een spouwmuur zonder isolatie, of een spouwmuur met slechte isolatie. U kunt hier dus veel winst behalen door uw spouwmuur te isoleren.

Bouwjaar van 1976 tot 1991
Als uw huis in deze periode is gebouwd, mag u er vanuit gaan dat uw huis al spouwmuurisolatie heeft. Met name huizen van vóór 1982 zijn niet of matig geïsoleerd. Er zijn in de loop der jaren veel nieuwe materialen ontwikkeld met een betere isolatiewaarde. Na 1982 werden huizen wel geïsoleerd, maar met lage kwaliteit materialen. Ook bij huizen van deze leeftijd kunt u dus energiekosten besparen door de spouwmuurisolatie te laten vervangen. Uw huis na-isoleren kan daarom een verstandige keuze zijn.

Bouwjaar 1992 tot heden
U hoeft uw spouwmuur niet te isoleren. Uw muur is al voldoende geïsoleerd met hoogwaardig isolatiemateriaal. 

Vragen? Neem contact met ons op! 

Spouwmuurisolatie werkwijze

Van te voren komen we bij u langs om een inspectie te doen. We bekijken met behulp van een endoscoop welke isolatie er al aanwezig is in uw spouwmuur. Ook kunnen we met een thermografische camera zien op welke plaatsen de warmte uw woning verlaat. Op basis van deze gegevens stellen wij een advies op. 

Uw huis is natuurlijk al volledig afgebouwd, dus hoe isoleer je een spouwmuur achteraf? Dit is vrij eenvoudig. We bekijken eerst grondig of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie. Vervolgens boren we een gaatje in de voegen van de buitenmuur, volgens een vast patroon. Met een speciaal vulpistool blazen we de HR++ parels in combinatie met parellijm in de spouw. De gaatjes in de voeg worden met de juiste kleur weer dichtgemetseld. Er ontstaat geen rommel en er hoeft niets gesloopt te worden. De gaten in de voegen zijn na afloop ook weer prachtig weggewerkt. 

Vaak wordt het isoleren van een huis uitgesteld, omdat u als bewoner geen zin hebt in gedoe. Zoals u leest, is dat ook niet het geval. De hele klus duurt in de meeste gevallen slechts één dag. U hoeft er eigenlijk niet eens voor thuis te blijven! 

Isolatiemateriaal 

My Insulation gebruikt Neopixels, Neopixels is in meerdere opzichten het beste isolatiemateriaal. De grijze grafietparels onderscheiden zich van gewone parels door hun vorm en optimalisatie van het grafiet gehalte. Grafiet reflecteert warmte terug, waardoor de isolatiewaardes hoger zijn. Daarnaast besparen Neopixel parels in hun levenscyclus 330 keer de energie die nodig is om het materiaal te produceren en hebben daardoor een zeer hoge eco-efficiëntie.


Enthousiast geworden? 

Wij sturen u graag een offerte, of beantwoorden uw verdere vragen. Neem gerust contact met ons op!