Spouwmuurisolatie

Werkwijze Spouwmuurisolatie

Werkwijze Spouwmuurisolatie

Hoe gaat het aanbrangen van spouwmuurisolatie in zijn werk. Wij nemen u graag mee in de 4 stappen werkwijze van spouwmuurisolatie.

Stap 1. Geschikt of ongeschikt, oplossing

We bekijken eerst grondig of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie. We kijken met een camera, endoscoop in uw spouw of deze schoon en leeg is. Vervolgens meten wij de breedte van de spouw, afhankelijk van de ruimte worden de warmte weerstandswaarden bepaald. Wij meten de breedte van de spouw, afhankelijk van de ruimte worden de warmte weerstandswaarden bepaald. 

Stap 2. Boorpatroon

Vervolgens boren we een gaatjes in de voegen van de buitenmuur, volgens een vast patroon dat speciaal ontwikkeld is. Standaard gebruiken wij een boordiameter van 16 mm. 

Stap 3. De tools voor proceskwaliteit

My Insulation hoeft niet de nummer 1 te zijn, wel willen wij de hoogste kwaliteit leveren. Daarom gebruiken wij het unieke gepatenteerde systeem van Neopixels. Het systeem bestaat uit het F1 vulpistool samen met een dosing unit met regelcomputer voor de juiste lijmverhouding.

Neopixels ontwikkelt op innovatieve wijze. Zo is het F1 vulpistool ontworpen met behulp van Desin of Experiments- techniek (DoE). Dit heeft een aantal voordelen: 
 

  • Hoge vullingsgraad van de spouwmuur 
  • Standaard 16 of 14 mm boordiameter 
  • Lichtgewicht pistool, arbotechnisch verantwoord

De juiste parellijm verhouding is erg belangrijk voor een goede verlijming en verwerking. Door het hanteren van een verkeerde werkmethode of door een verstopping van de lijm, wat plaatsvindt in de nozzle van het pistool, tijdens de uitvoering kan de parellijm verhouding gaan afwijken.

My Insulation gebruikt daarom het door Neopixels ontworpen digitale lijm doseringssysteem. Dit systeem meet de permanente lijm flo, regelt deze continu bij en legt het isolatieproces stil indien er een afwijking voorkomt. Hierdoor kunnen wij altijd de beste verlijming garanderen. 

Knip en snijvoeg herstel

Stap 4. De afwerking

Na het boren van de inblaas gaten maken wij deze natuurlijk weer dicht. We hebben vele soorten voegsel, waarmee we de gaten weer dicht zetten.Stap 5: Knip en snijvoeg herstel


 Bij het afwerken worden ook de Knip en snijvoegen herstelt. 
 
 Na drie weken komen we weer bij u langs om weer foto’s te maken met een warmtecamera om het verschil kenbaar te maken, controleren wij de kleur van de voegen. Dit maakt My Insulation uniek ten opzichte van de concurrent.

Offerte/Advies

Maatwerk advies & prijsopgave

Type woning
Kies een optie
Tussenwoning
Hoekwoning
Twee onder 1 kap
Vrijstaand
Logo my insulation

Isoleren met My Insulation, de isolatie expert.  Besparend en bewust. "Samen naar een duurzame toekomst."

 

Contact

Openingstijden

maandag:     08:00 - 17:30
dinsdag  :     08:00 - 17:30
woensdag :  08:00 - 17:30
donderdag:  08:00 - 17:30
vrijdag:         08:00 - 17:30
zaterdag:      gesloten